Siirry pääsisältöön

Päivän luku 90 - ja sitten tuulta päin!

Tuli aikaa pohtia vaalikampanjaan uusia lisäsävyjä. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että terveysturvallisuus edellä mennään ja vaalit siirtyivät kesään. Uusi vaalipäivä on siis 13.6.2021 ja tänään siihen on nyt 90 päivää. 

Kun aloitin vaalikampanjan 100 päivää ennen kuntavaaleja - tammikuun alussa - en ajatellut, että aamukampa alkaisi alusta. Mutta, emme jää surkuttelemaan, emme jää tuleen makaamaan, vaan menemme tuulta päin. Otin viime viikon aikaa pohtia omaa kampanjaa hieman uudesta valosta ja lisäsävyillä. 

Olen käynyt tutustumismatkalla TikTokin maailmassa ja lähtenyt kokeilemaan, että miltä videoitten tekeminen sinne tuntuu ja myöskin sitä, että minkälaisen vastaanoton videot siellä saa. 

Sain hyviä vinkkejä Saara Pokilta - kiitos, kiitos, kiitos - ja pakko myöntää, että olen aika innoissani. TikTok on kanavana valikampanjointiin kuitenkin varsin uusi, eikä juurikaan ole vielä kokemuksia sen toimivuudesta poliittisen sisällön suhteen. 

Tein muutamia ryhmistä poistumisia Facebookin puolella, koska näköjään aikuisilla ihmisillä on hyvin haastavaa osata käyttäytyä sosiaalisessa mediassa. On käsittämätöntä, kuinka aikuiset ihmiset puhuvat toisilleen, menevät henkilökohtaisuuksiin ja puhutaan, no sanotaanko, silkkaa p***kaa ja valehdellaan. Katsoin oman mielenterveyden kannalta parhaaksi poistua. Mikäli tästä syystä vaalimenestys jää laihaksi, olkoon se sitten niin. Ja joku sillä loan heitolla menestyy, niin olkoon se sitten niin. Onnea meille kaikilla valitsemillanne teillä. 

Edelleen fakta on, että nämä vaalit tullaan käymään vahvasti somessa, sen eri kanavissa. Toki mielenkiinnolla seuraan myös, mitä luovia ratkaisuja somettomat ehdokkaat keksivät kampanjointiin. 

Itselläni panostus on Facebookissa. Siellä omaa ikäryhmää on eniten. Facebook on meidän keski-ikäisten oma hiekkalaatikko. Instagramissakin olen, mutta sitä en ole löytänyt niin omakseni. Twitter ei ole minun paikkani. Olen jonkun verran Twitterissä ollut, mutta menetän siellä hermoni alle 2 minuutin, joten olen päättänyt pysyä pois. Ja nyt olen löytänyt TikTokin, joka taas tuntuu heti enemmän omalta kanavalta. 

Olen myös perinteisen paperimedian kannattaja ja tulossa onkin mainoksia paikalliseen lehteen ja heidän digilehteen. Haluen toki tavoittaa myös somen ulkopuolella olevat. Ystävänpäiväkorttitempaus on tästä hyvä esimerkki, miten se tavoitti alueen asukkaita ja sain hyvää palautetta sekä yhteydenottoja. 

Tulemme tekemään näissä vaaleissa vaalikeskustelut striimattuina. Kestävän kehityksen kuntapolitiikasta jo Sami Nuutisen ja Joni Kumlanderin kanssa keskutelimme. Edessä on vielä ainakin kolme - neljä keskustelua eri teemoista.

Nyt kun stepit on aika selvät, on aika nostaa teemat keskiöön. 

Tästä linkistä löydät esittelyni Sdp Valkeakosken sivulta:

Sdpvalkeakoski.fi/kuntavaalit-2021/Petra Pikkanen - Yhdenvertaisten kuntapalveluiden puolesta

Seuraavien viikkojen aikana blogissani avaan näitä vaaliteemojani:

* Yhdenvertaiset kuntapalvelut 

* Kestävän kehityksen kuntapolitiikka 

* Lasten ja nuorten hyvinvointi

* Omaishoitajien jaksaminen 

* Kulttuuri kuuluu kaikille 

Ai niin - jos et ole vielä TikTokissa koskaan käynyt, niin suosittelen kurkkamaan. Minut löydät profiililla @feministiduunari

Ja tuulta päin! 

@feministiduunari TikTokissa - Kurkkaa tästä!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PUHUTAAN ARKEA

Tässä kunnallisvaalien ehdokashankinnan alla, olen törmännyt monesti siihen pelkoon, että... "Em minä osaa sellaisista asioista päättää, kun en ymmärräkään mitä ne puhuu." "Mulle se politiikka on niin vierasta, että tuskin osaisin siellä mitään sanoakaan." "Enhän minä edes ymmärrä mitä ne tarkoittaa, kun ne puhuu sitä politiikkaa." Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista.  Politiikka on katuvaloja, yritystontteja, lasten päivähoitoa eli varhaiskasvatusta. Se on nuorisotiloja, tehostettua palveluasumista, terveyskeskusmaksuja ja liikuntapaikkojen kunnossapitoa. Se on katujen hiekoitusta, päihdekuntoutusta, uusien asuinalueiden kaavoitusta. Se on arkea. Hyvin harvoin politiikka on juhlaa.  Politiikassa pitäisi puhua arkea - kieltä, jota me jokainen ymmärtäisimme. Ei niin, että lausehirviöiden taakke kätkeytyy päätös, jonka merkitystä kukaan ei ymmärrä ensilukemalla.  Tässä blogissa tulen kirjoittamaan kestävän kehityksen kuntapolitiikasta, tasavertaisuud

Tarve tulla kuulluksi

Pidimme oman ydintukiryhmäni kanssa Ystävänpäivän alla talkoot. Jaoimme upeassa talvisäässä vajaa 1000 kappaletta Ystävänpäiväkortteja oman asuinalueeni asukkaille. Kortissa Ystävänpäivätoivotuksen lisäksi kerroin ehdokkuudestani ja annoin yhteystietoni ja kehotin naapurustoa pitämään yhteyttä.  Yllätykseni oli suuri, kun jo korttienjakoiltana sain ensimmäisen kannustusviestin läheisestä kerrostalosta. Seuravaana aamuna soitti "Pirkko" parin korttelin päästä ja kiitti kortista. Kertoi, että oli iloinen, kun nyt tietää, että lähellä asuu ehdokas, joka haluaa kuunnella ihmisiä. Olen ollut hämmentynyt ja suunnattoman kiitollinen näistä puheluista ja viesteistä, joita olen saanut.  Yksi on käynyt tässä ajassa selväksi - ihmisillä on valtava tarve tulla kuulluksi. Moni on viettänyt karantteenissa kotona pitkiä aikoja yksin pohtien, miettien, aatostellen maailman menoa. Jokaisella on paljon asiaa. Kotona yksin ollessa sitä on ehtinyt huomaamaan paljon asioita, joihin pitäisi saada