Siirry pääsisältöön

Vaalit käyty, nyt ne työt alkaa!

No niin, niinhän siinä kävi, että niin lujaa mentiin sitten vaalien loppusuora ja viimeiset viikot, että jäi blogikin aivan kertakaikkisesti päivittämättä! Alla olevasta linkistä löydät haastatteluni Valkeakosken Sanomista vaalien tuloksen selvittyä. Äänikuningattaren titteli tuntuu kyllä vähän hassulta. 

https://www.valkeakoskensanomat.fi/uutiset/art-2000008053634.html 

Suuri ja lämmin kiitos tässä kohtaa kaikille teille, jotka äänenne annoitte ja soitte minulle tämän luottamuksen lähteä tekemään töitä kotikaupungin ja sen asukkaiden eteen. Olen edelleen todella otettu saamastani luottamuksesta. Se tarkoittaa sitä, että nyt sitten ne työt alkaa ja kääritään hihat. 

Vaalien jälkeinen aika täällä Valkeakoskella on ollut varsin omituista. Vaalivoiton ilo on vaihtunut epätodelliseen ja suoraan sanottuna p***n makuiseen fiilikseen. Tekninen vaaliliitto on kaappaamassa vallan vaalit voittaneelta ryhmältä. Valitettavasti tämä on mahdollista, että ihmisten äänestämää vaalitulosta ei tarvitse kunnioittaa. Tunnelma on kaikella tapaa ollut omituinen. Itse en ole ollut mukana paikkajakoneuvotteluissa. Siihen on oma työryhmänsä, joka neuvottelee ja sitten omassa ryhmässä paikkajakoehdotukset tekee. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan ensimmäistä kaupunginvaltuuston kokousta, jossa tullaan varmaan äänestämään kaikista paikoista - ja paljon! 

Vaalien aikaan tuli yhteydenottoja ja kiinnostusta Demarinaisten toimintaa kohtaa ja niinpä olemmekin käynnistäneen Valkeakosken Demarinaisten toimintaryhmän. Uskon, että tässä porukassa tulee olemaan positiivista voimaa yhdessä tekemiseen. 

Itse olen ryhtynyt selvittämään nuorisovaltuuston suoraa aloiteoikeutta. Tämän asian Valkeakosken nuorisovaltuustolle lupasin, kun olin heidän vieraanaan Ohjaamossa vaalikeskustelussa. 

Nuorten ääni ja mielipiteet tulee saada konkreettisemmin ja näkyvämmin esille ja ennenkaikkea todellisiksi. Voidaan pyytää lausuntoja lausuntojen perään, mutta niiden sisällöt ja näkemykset tulee oikeasti ottaa huomioon. Nuorisovaltuuston suora aloiteoikeus kaupunginvaltuustolle on käytössä jo lukuisissa kunnissa, mutta ei vielä meillä Valkeakoskella. Nyt on mielestäni aika korjata tämä asia ja toivon, että tuleva valtuusto tulee ensitöikseen ottamaan käyttöön nuorisovaltuuston suoran aloiteoikeuden. 

Edessä tulee olemaan mielenkiintoinen nelivuotinen. Miten sujuu aluevaalit? Miten etenee sote? Miten sujuu paikallinen yhteistyö kaiken tämän pelaamisen jälkeen? Miten saadaan rakennettua Valkeakoskelle uusi, kasvustrategia, joka huomioi tasavertaisesti kaikki kuntalaiset ja ympäristön? Mistä lisää lähihoitajia kotihoitoon ja sosiaalityöntekijöitä lastensuojeluun? Minne suuntaa jatkuu Valkeakosken rakentamisen kasvu? Monia, monia kysymyksiä lähdemme kohtaamaan, kun kaupunginvaltuusto aloittaa työnsä ma 23.8.2021. 

Ps. Jos Demarinaisten toiminta kiinnostaa, laita DN ja oma etunimesi Whatsapp-viestillä numeroon 045 1783852 tai laita Valkeakosken Demarinaisten ryhmä Facebookissa seurantaan! @vlkdemarinaiset 


Ensimmäiset Sunnarit 22.8.2021 klo 14 ja paikka varmistuu ihan lähipäivinä. Olehan kuulolla! 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PUHUTAAN ARKEA

Tässä kunnallisvaalien ehdokashankinnan alla, olen törmännyt monesti siihen pelkoon, että... "Em minä osaa sellaisista asioista päättää, kun en ymmärräkään mitä ne puhuu." "Mulle se politiikka on niin vierasta, että tuskin osaisin siellä mitään sanoakaan." "Enhän minä edes ymmärrä mitä ne tarkoittaa, kun ne puhuu sitä politiikkaa." Politiikka on yhteisten asioiden hoitamista.  Politiikka on katuvaloja, yritystontteja, lasten päivähoitoa eli varhaiskasvatusta. Se on nuorisotiloja, tehostettua palveluasumista, terveyskeskusmaksuja ja liikuntapaikkojen kunnossapitoa. Se on katujen hiekoitusta, päihdekuntoutusta, uusien asuinalueiden kaavoitusta. Se on arkea. Hyvin harvoin politiikka on juhlaa.  Politiikassa pitäisi puhua arkea - kieltä, jota me jokainen ymmärtäisimme. Ei niin, että lausehirviöiden taakke kätkeytyy päätös, jonka merkitystä kukaan ei ymmärrä ensilukemalla.  Tässä blogissa tulen kirjoittamaan kestävän kehityksen kuntapolitiikasta, tasavertaisuud

Tarve tulla kuulluksi

Pidimme oman ydintukiryhmäni kanssa Ystävänpäivän alla talkoot. Jaoimme upeassa talvisäässä vajaa 1000 kappaletta Ystävänpäiväkortteja oman asuinalueeni asukkaille. Kortissa Ystävänpäivätoivotuksen lisäksi kerroin ehdokkuudestani ja annoin yhteystietoni ja kehotin naapurustoa pitämään yhteyttä.  Yllätykseni oli suuri, kun jo korttienjakoiltana sain ensimmäisen kannustusviestin läheisestä kerrostalosta. Seuravaana aamuna soitti "Pirkko" parin korttelin päästä ja kiitti kortista. Kertoi, että oli iloinen, kun nyt tietää, että lähellä asuu ehdokas, joka haluaa kuunnella ihmisiä. Olen ollut hämmentynyt ja suunnattoman kiitollinen näistä puheluista ja viesteistä, joita olen saanut.  Yksi on käynyt tässä ajassa selväksi - ihmisillä on valtava tarve tulla kuulluksi. Moni on viettänyt karantteenissa kotona pitkiä aikoja yksin pohtien, miettien, aatostellen maailman menoa. Jokaisella on paljon asiaa. Kotona yksin ollessa sitä on ehtinyt huomaamaan paljon asioita, joihin pitäisi saada

Päivän luku 90 - ja sitten tuulta päin!

Tuli aikaa pohtia vaalikampanjaan uusia lisäsävyjä. Niinhän siinä sitten kuitenkin kävi, että terveysturvallisuus edellä mennään ja vaalit siirtyivät kesään. Uusi vaalipäivä on siis 13.6.2021 ja tänään siihen on nyt 90 päivää.  Kun aloitin vaalikampanjan 100 päivää ennen kuntavaaleja - tammikuun alussa - en ajatellut, että aamukampa alkaisi alusta. Mutta, emme jää surkuttelemaan, emme jää tuleen makaamaan, vaan menemme tuulta päin. Otin viime viikon aikaa pohtia omaa kampanjaa hieman uudesta valosta ja lisäsävyillä.  Olen käynyt tutustumismatkalla TikTokin maailmassa ja lähtenyt kokeilemaan, että miltä videoitten tekeminen sinne tuntuu ja myöskin sitä, että minkälaisen vastaanoton videot siellä saa.  Sain hyviä vinkkejä Saara Pokilta - kiitos, kiitos, kiitos - ja pakko myöntää, että olen aika innoissani. TikTok on kanavana valikampanjointiin kuitenkin varsin uusi, eikä juurikaan ole vielä kokemuksia sen toimivuudesta poliittisen sisällön suhteen.  Tein muutamia ryhmistä poistumisia Fac